sobota, 16 sierpnia 2014

Razowe naleśniki ze szpinakiem i camembert

Chyba nie trzeba nic więcej dodawać... 👌👌


Ciasto na naleśniki:
13 naleśników
 
1 szklanka mąki pszennej typ 1850 razowej
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
1 szklanka wody gazowanej
2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki soli
1 jajko
 
wszystkie składniki wymieszać na gęste ciasto
smażyć bez tłuszczu
 
Farsz:
szpinak
ser camembert
prażone pestki słonecznika
sól, pieprz
 
szpinak wyłożyć na naleśniki,
dodać kilka małych kawałeczków sera i trochę pestek słonecznika,
podpiec na patelni bez tłuszczu
 
 

3 komentarze:

  1. Aż chce się rzec: połączenie nie z tej ziemi! :) Uwielbiam szpinak z serami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wyglądają! Już wiem co niedługo zrobię na obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  3. taki naleśniki jem bardzo chętnie! jedno z najlepszych pomysłów na nadzienie :)

    OdpowiedzUsuń