niedziela, 7 września 2014

Jaglane burgery


To bardzo wege przepis na burgery, które możemy wykorzystać do zastępników zwykłego hamburgera lub jako obiad dodając warzywa czy sałatkę.

Składniki:
 
3/4 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej w 1,5 szklanki wody
1/2 większej cukinii
1/2 cebuli
przyprawy ziołowe (najlepiej naturalne mieszanki, te do mięsa się świetnie sprawdzą)
sól, pieprz

Wykonanie:
 
cukinię kroimy w małą kostkę  i razem z posiekaną cebulą dusimy w garczku
 
dodajemy do kaszy

mieszamy, doprawiamy

formujemy kotleciki, które możemy podpiec na patelni lub w piekarniku
 

3 komentarze:

  1. bardzo lubię jaglane burgery, zawsze z nimi kombinuję zmieniając dodatki! Twoje są super :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kolekcjonuję wszelkie przepisy na roślinne burgery, więc Twój też zapisuję :-)

    OdpowiedzUsuń