środa, 27 maja 2015

Roladki naleśnikowe z łosiem z puszki



Jeżeli dysponujemy łososiem z puszki, szczególnie tym 'w wodzie' to dobrze się składa, bo raz dwa możemy zrobić pyszne roladki.

Składniki:
 
ciasto naleśnikowe:
 
1 jajko
1 szklanka mleka
1 szklanka mąki
ciepła woda do konsystencji
sól
 
pasta z łososia:
 
puszka  łososia
1/2 cebuli
2/3 puszki czerwonej fasoli
1 łyżka serka kremowego
2 łyżki posiekanego koperku
sól, pieprz
 
 
Wykonanie:
 
jako roztrzepać ze szczyptą soli, dodać mleko, połączyć
 
wsypać mąką, dokładnie wymieszać, na końcu powoli dodawać wodę do konsystencji (+/- 1/2 szklanki)
 
smażyć bez tłuszczu na patelni od dużej średnicy
 
łososia i fasolkę odsączyć z zalewy
 
cebulę drobno posiekać
 
dodać do łososia i fasolki, wymieszać z serkiem i koperkiem, przyprawami
 
naleśnika należy grubo posmarować pastą i ściśle zawinąć, roladki będą lepiej się kroić jeżeli wcześniej schłodzimy je chwilę w lodówce
 
 smacznego!
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz