poniedziałek, 6 lipca 2015

Sałatka z łososiem, kiełkami, kaszą i... trusawkami


Coś innego, coś nietypowego, chociaż łosoś z octem balsamicznym i owocami to cudowne połączenie. Truskawki można wykorzystać zamiennie z malinami.

Składniki:
 
1/2 szklanki kaszy gryczanej
(+szklanka wody do ugotowania)
filet z łososia (ok. 200g)
kiełki brokułu
kilka truskawek
pieprz
sól
 
sos:
ocet balsamiczny
odrobina miodu
pieprz
 
Wykonanie:
 
kaszę ugotować, ok. 13 minut dodać odrobinę soli i przestudzić
 
łososia doprawić solą i pieprzem ugotować na parze lub usmażyć od strony skóry
 
ocet balsamiczny wymieszać z miodem
 
kaszę, pokrojonego łososia, kiełki wymieszać z sosem
 
na wierzch ułożyć pokrojone owoce

1 komentarz:

  1. Świetny pomysł :)

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń