sobota, 22 sierpnia 2015

Pesto borkułowe

Nie tylko do makaronu, może być i z kaszą... itd. Ja szczególnie polecam z kalafiorem. Białe różyczki zamiast w bułce na maśle można podać z zielonym pesto-pycha.



Składniki:

1/2 brokułu
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
woda do konsystencji

Wykonanie:

brokuł podzielony na różyczki ugotować na parze lub w wodzie

do melaksera wrzucić, czosnek, natkę pietruszki i wlać oliwę, zmiksować

dodać brokuł, najlepiej stopniowo, dodają powoli wodę/oliwę, pieprz i sól


1 komentarz:

  1. proste, a jakże apetyczne danie!

    zapraszam do wzięcia udziału w konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/search/label/KONKURS

    OdpowiedzUsuń